Tagged: Rumah Sewa RSS

  • linuxpro 2:27 pm on 21/12/2010 Permalink
    Tags: , Rumah Sewa, seksyen 15,   

    Rumah Sewa di Dataran Otomobil Shah 

    Apartmentku yang dibeli melalui lelongan awam seperti yag aku ceritakan sebelum ni kini sudah boleh diduduki. Ya, semalam aku telah masukkan iklan sewa dalam mudah.my seperti teks di bawah. Kos renovation tidak banyak. Hanya perlu keluarkan RM700 untuk grill sahaja. Kini, lot itu telah sedia menanti kedatangan penginap pertamanya. Calllah kalau berani!

    Appartment paling strategik di Shah Alam :
    - 1st floor for appartment (atas office) – Appt fasa 1
    - 3 bilik tidur + 2 bilik air
    - hadapan supermarket (mydin), belakang Speedmart99, bawah restoran Melayu
    - dekat jalan utama
    - 1 – 5 minit ke SACC Mall/Kompleks PKNS/Plaza Alam Sentral/Masjid Negeri/Tasik/i-City/DEMC/KPJ Selangor/Tesco/Gaints/Carrefour dll
    - 5 minit ke UiTM/Unisel/MSU/PTPL/CIAST/Politeknik Shah Alam
    - banyak kemudahan bersebelahan – Public Bank, Speedmart99, stesen minyak, Pusat AutoCity, Sebelah Nissan, Toyota Show room dll
    - berdekatan Stesen Komuter Shah Alam
    - berdekatan sekolah rendah, menengah, agama

    Partially furnished :
    - grill
    - lampu
    - kipas
    - meja makan
    - katil
    - rak pinggan

    Sewa RM930.00 sebulan
    Deposit 2 + 1 , deposit api + air RM400.00

    Boleh masuk segera untuk keluarga, pekerja atau pelajar. First Deposit First Serve.. Kemasukan segera!! Berminat hubungi 012.931.9696

     
  • linuxpro 12:53 am on 01/11/2010 Permalink
    Tags: gemalai, , Rumah Sewa   

    Gemalai AA2 4th Floor punya cerita.. 

    Petang tadi aku pegi ke Puncak Alam. Janji dengan sorang tuan rumah di Gemalai, AA 2. Asal janji yang set melalui mudah.my tu jam 11.00 pagi tapi aku tak dapat sebab kena join taklimat site visit sekuriti komuniti. So tukar ke jam 6 petang. Lepas asar aku dah terpacak kat tingkat 4 type tu. Mula ingat tingkat 2 sebab no.nya 04-02 rupanya kena baca yang depan no. tingkat yang belakang no. rumah. Hajat aku sebenarnya nak buat satu projek dengan apartment tu. Sembang-sembang rupanya laki orang Arau bini orang Kuala Kedah. Sabit tu cakap kat telefon keluar loghat utara aja. Kira punya kira dia boleh bagi rumah ni. Dia kata RM350. 1+1 pastu hujung bulan bayar bulanan. Congak punya congak ok gak. Kalau projek jadi boleh la dapat dalam 300 sebulan. Cuma kena keluar modal sikit la nak urus benda-benda awal ni. Masalah juga sebenarnya, satu apartment tu jauh naik ke atas bukit sana. AA2 la katakan. Satu lagi tingkat 4. Jatuh la sikit saham. Time balik tadi dok fikir-fikir gak tadi. Jadi ke tak jadi. Ikut hati, terima aje, ala Eric Chia pun mati kat tingkat 30 apartment dia. Tingkat 30 beb, takat tingkat 4 tu biasa je.

     
  • linuxpro 3:51 pm on 31/10/2010 Permalink
    Tags: , , , Rumah Sewa   

    Minggu asyik kalah je.. 

    auctionehsanAduh minggu ni asyik kalah aje. Mula-mula kat Ehsan lepas tu kat Ng Chan Mau, diikuti dengan Ehsan sekali lagi dan penutupnya semalam MBSB di NSTP. Semua lelongan rumah yang aku masuk ada la hamba Allah yang lebih berisi. Mujurlah kat TJR Jumaat hari yang mulia minggu lepas aku berjaya. Mula-mula rasa takde can sebab bidder pun ada 11 orang untuk satu lot tu. Last-last sorang-sorang mengalah. Tu pun nyaris-nyaris sebab gu lawan aku asyik naikkan tangannya je. Dari 30k apartment tingkat 4 di Jasmin Puncak Alam tu last-last naik sampai aku closed 51K. Market value dalam 70K. Sewa paling koman yang kosong pun dah RM450. Masa aku call tuan rumah sebelah apartment lelong tu tanya nak beli, dia kata dia nak jual 72K, paling rendah dia boleh bagi pun 70K. Comfirm 70K MV apartment tu macam yang TJR tulis dalam broser dia. Tapi agak malang sebab cukai taksiran dia agak tinggi. 2K lebih gak campur-campur air, api dan sedekah kat pemaju ada la dalam 4K gak. Masa turun kat tangga, aku cakap kat gi lawan tu, “Kalu abang angkat pad sekali lagi lepas 51K tu saya jamin akan letak pad saya terus.” Betul ka? Betul sebab mana-mana auction aku pi akan mati kat angka 1 di belakang. Hehehe. Macam semalam kat NSTP. Aku angkat last 61K untuk apartment GR Kasuarina. Amoi tu angkat 63K. Aku senyum dan lepas tu selamba aje angkat kaki ke meja urusetia tuntut balik bank draf aku.

     
c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
esc
cancel