Tagged: Puncak Alam RSS

  • linuxpro 8:42 pm on 14/03/2012 Permalink
    Tags: , Puncak Alam,   

    Alam Budiman Type Anggun BIG Full Renovation Untuk Dijual 


    - 28×75 sf (type anggun – size tbesar di alam budiman)
    - 5 kaki tanah lebih tepi
    - kereta 2 buah parking
    - harga rendah banding rmh yg sama di seksyen u10 shah alam

    - renovated sepenuhnya
    - gazebo pergola di tepi
    - grill n gate wrought iron
    - pagar tambahan kayu
    - partition kayu
    - siling plaster setiap bilik
    - full side aircond
    - wardrobe
    - big kicthen cabinet

    - beli dan terus masuk (tak perlu reno lagi!)
    - bhampiran bukit jelutong shah alam, puncak alam, puncak perdana, meru klang, akses ke sungai buluh, kota damansara

    - harga 550k (below market) 1st book 1st serve
    - nak jual segera!
    - sbb jual : ingin bpindah bhampiran tpt kerja n sekolah anak
    - serious buyer only.. sms/call 0129319696 (en. din – special negotiator for alam budiman)
    - loan, lawyer, valuer boleh diuruskan
    - harga mungkin dinaikkan bulan depan!

     
  • linuxpro 8:38 pm on 12/03/2012 Permalink
    Tags: , Puncak Alam, , Tanah Lot Banglo Bukit Kapar   

    Tanah Lot Banglo Bukit Kapar, Meru no 2 Tepi Jalan Untuk Dijual 

    - di jalan rebung, bukit kapar, meru
    - akses mudah ke uitm puncak alam, klang, shah alam, sungai buluh
    - lot no. 2

    - geran individu
    - tiada sekatan kepentingan
    - title tanah utk bangunan kediaman
    - ada 27 lot banglow, semua dah terjual
    - sudah ada byk rumah jiran dan ada jalan tar
    - lokasi terbaik untuk kejiranan

    - luas 392 meter persegi
    - harga rm95k
    - urusan tukar nama boleh diuruskan
    - serious buyer only, sms/call en din 012-9319696

     
  • linuxpro 9:29 pm on 29/02/2012 Permalink
    Tags: , Puncak Alam, Puncak Alam 2 Storey Demi-D Cluster below market,   

    Puncak Alam 2 Storey Demi-D Cluster below market untuk dijual 

    - di Shah Alam 2, Puncak Alam, kawasan semakin maju n hijau
    - berdekatan UiTM Puncak Alam, baik utk pelaburan n kediaman
    - bdekatan meru klang, sungai buloh

    - 2 Storey Semi-D Cluster
    - 4 bilik, 3 bilik air
    - dijual sekali dgn perabot rumah sbb berat nak pindah (sofa, meja makan, kithen cabinet, katil setiap bilik, rak tv kayu, kerusi sofa, almari setiap bilik, fully tiles dll)
    - banyak kemudahan (mcDonald, econsave, klinik, sekolah, golf shot dll)
    - mudah akses ke highway LATAR, Gutrie, NKVE, Federal, Kesas, Elite n lebuh raya baru Pantai Barat

    - harga RM215K (below market)
    - nak djual segera
    - sbb jual – owner nak lepas sbb telah berpindah n tinggal jauh tapi kena bayar loan bank setiap bulan
    - 2% booking (akan dipulangkan jika loan tak approve), 8% sign SnP, 90% loan
    - loan bank, lawyer n valuer boleh diuruskan
    - harga below market 1st come 1st serve
    - serious buyer only, SMS/call 012-9319696 (en. din)

     
  • linuxpro 9:25 pm on 29/02/2012 Permalink
    Tags: Alam Budiman Embun Type, , Puncak Alam,   

    Alam Budiman Embun Type lower price untuk dijual 


    - Double storey
    - 4r 3b
    - buka 22 kaki (parking 2 kereta)
    - basic reno (grill, kitchen top, siling fan)
    - seksyen u10, 1km dr uitm puncak perdana, dekat puncak alam, seksyen 13 shah alam,
    meru, kapar, klang
    - saiz 2160sf
    - line rumah tdekat dgn kedai, jalan masuk utama
    - nak dijual segera dgn harga 395k (net – harga terbaik!)
    - booking 2%
    - hubungi 60129319696 (en. din – alam budiman special negotiator)
    - pbiayaan bank, valuer, lawyer diuruskn
    - perumahan paling laris di u10.. 1st book, 1st serve

     
  • linuxpro 3:02 pm on 09/06/2011 Permalink
    Tags: Puncak Alam, , ,   

    Puncak Alam semakin ke puncak 

    Beberapa posting aku sebelum ni ada menyentuh tentang Puncak Alam, bandar mati yang hidup semula. Talian hayatnya yang utama adalah UiTM Kampus Puncak Alam. Pembangunannya semakin rancak. Kalau anda masuk ke kawasan itu sekarang, pagar zink pembangunan sudah pun naik. Lori, jentolak, pekerja tanah seberang sudah masuk. Selain fasa 2 yang sudah bermula, projek khas VC juga akan mengisi ruang kehebatannya. Dalam salah satu posting tu aku ada sebutkan :

    Projek di Puncak Alam ni dinamakan ‘UiTM Puncak Alam Commercial & Hostel”. Sekarang korang jangan tanya lebai Google la, memang tak ada sebab projek ni belum tebuk bumi lagi. Projek ni ada dua fasa. Fasa satu merangkumi pembinaan 5 blok hostel pelajar dengan dikelilingi kawasan tasik dan rekreasi. Fasa dua melibatkan pembinaan kawasan blok perniagaan bertingkat, hotel dan beberapa infrastruktur lagi. Projek ni dilaksanakan secara private sector investment.

    Selain fizikal, kapasiti penghuninya juga semakin ramai. Biar aku bongkar satu rahsia, nah mulai dua minggu lepas, pelajar asasi di bawah JPA sudahpun mendaftar. Jumlah mereka bukan sedikit, lebih 5,000 orang. Menjadi satu konvensyen, semua mereka wajib tinggal di kolej. Itu pun tak cukup. Bila mereka kena tinggal di kolej, bagaimana pula dengan pelajar lain. Jawabnya, pelajar lain kena tinggal di luar. Itu belum dikira dengan pelajar ijazah yang hanya mula mendaftar awal September nanti. Bila tinggal di luar, sudah tentu rumah di sana menjadi rebutan. Akhirny, percayalah anda akan menyesal kerana tidak tangkap lot di sana tahun lepas, ya ketika harganya menjunam, rumah landed pun di bawah 50K.

    Aku pula juga sibuk. Dengan kekangan waktu, saban hari ada sahaja panggilan atau SMS yang masuk. Semuanya bertanyakan rumah subsale dan ramainya tentang rumah lelong. Ini angkara laman web rumah puncak alam aku yang tidak dikemaskini. Oleh itu, HP aku menjadi sasaran untuk mendapat listing terkini. Tapi aku orang yang suka membantu. Setiap email untuk mendapatkan listing rumah lelong terkini di Puncak Alam pasti aku jawab.

    Untuk anda di luar sana, yang ingin mencuba di Puncak Alam, bolehlah meneliti listing terkini berikut. Mudah-mudah anda berkenan, mudah-mudahan hampa upah aku untuk bida. Cepat! Bulan September semakin hampir. Inilah masanya anda menjadi tuan. Ya, tuan rumah.

    Flat
    Auction Price : RM 48,600.00
    Land Area : 760 sq.ft Auction Date : 2011-06-11
    Tenure : No Info Restriction : No Info
    Location : No. 3-6, Jasmin Fragaria, Jalan Residensi Warnasari 13/1, Section 13, 45010 Bandar Puncak Alam, Selangor

    3 Bedrooms Apartment
    Auction Price : RM 58,500.00
    Land Area : 680 sq.ft Auction Date : 2011-06-11
    Tenure : No Info Restriction : No Info
    Location : Unit No. Cinta-03-03, Astana Alam 2, Jalan Astana 13/3, Section 13, Bandar Puncak Alam, 42300 Puncak Alam, Selangor

    3 Bedroom Low Cost Flat
    Auction Price : RM 19,300.00
    Land Area : 650 sq.ft Auction Date : 2011-06-11
    Tenure : Leasehold expiring on 20/9/2100 Restriction : No Info
    Location : Unit No. F-3-11, 3rd Floor, Block F, Rumah Pangsa Saujana Mawar, Jalan TAJ 1/1, Taman Alam Jaya, 42300 Bandar Puncak Alam, Selangor

    2 Storey Terrace House
    Auction Price : RM 139,500.00
    Land Area : 1400 sq.ft Auction Date : 2011-06-11
    Tenure : No Info Restriction : No Info
    Location : No. 9, Lorong Naluri Sukma 8/9, Seksyen 8, 42300 Bandar Puncak Alam, Selangor

    3 Bedrooms Apartment
    Auction Price : RM 61,200.00
    Land Area : 720 sq.ft Auction Date : 2011-06-11
    Tenure : No Info Restriction : No Info
    Location : Unit No. Baiduri GR-09, Ground Floor, Block Baiduri, Astana Alam 2, Jalan Astana 13/3, Section 13, 42300 Bandar Puncak Alam, Selangor

    3 Bedrooms Apartment
    Auction Price : RM 43,800.00
    Land Area : 680 sq.ft Auction Date : 2011-06-11
    Tenure : No Info Restriction : No Info
    Location : No. Jentayu 4-19, Tingkat 4, Block Astana Jentayu, Astana Alam 1, Jalan Astana, 13/3, Seksyen 13, 42300 Bandar Puncak Alam, Selangor

    3 Bedrooms Apartment
    Auction Price : RM 55,000.00
    Land Area : 680 sq.ft Auction Date : 2011-06-11
    Tenure : No Info Restriction : No Info
    Location : Unit No. 02-15, 2nd Floor, Block Alpinia Abadi, Residensi Warnasari 2, Jalan Warnasari 13/1, 42300 Puncak Alam, Selangor

    3 Bedrooms Apartment
    Auction Price : RM 70,000.00
    Land Area : 760 sq.ft Auction Date : 2011-06-11
    Tenure : No Info Restriction : No Info
    Location : Unit No. Gemalai 01-13, 1st Floor, Block Gemalai, Astana Alam 2, Jalan Astana 13/3, Section 13, 42300 Bandar Puncak Alam, Selangor

    1 Storey Terraced House – End Lot
    Auction Price : RM 130,000.00
    Land Area : 1650 sq.ft Auction Date : 2011-06-14
    Tenure : Leasehold Restriction : No Info
    Location : No. 18, Lorong Mahkota Impian 2/32, Section 2, Bandar Puncak Alam, 42300, Selangor

    3 Bedrooms Apartment
    Auction Price : RM 30,000.00
    Land Area : 720 sq.ft Auction Date : 2011-06-14
    Tenure : No Info Restriction : No Info
    Location : Unit No. 04-32, Begonia Kristal, Jalan Residensi Warnasari 13/1, Bandar Puncak Alam, 45010 Kuala Selangor, Selangor

    3 Bedrooms Apartment
    Auction Price : RM 65,000.00
    Land Area : 760 sq.ft Auction Date : 2011-06-14
    Tenure : No Info Restriction : No Info
    Location : Unit No. Melur-03-03, Residensi Warnasari 2, Jalan Warnasari 13/1, Section 13, 42300 Bandar Puncak Alam, Selangor

    3 Bedrooms Apartment
    Auction Price : RM 50,000.00
    Land Area : 760 sq.ft Auction Date : 2011-06-14
    Tenure : No Info Restriction : No Info
    Location : Unit No. Kasuarina-03-33, Residensi Warnasari 2, Jalan Warnasari 13/1, Section 13, 42300 Bandar Puncak Alam, Selangor

    Intermediate 1 Storey Terrace House
    Auction Price : RM 76,950.00
    Land Area : 1300 sq.ft Auction Date : 2011-06-14
    Tenure : Leasehold expiring on 02-03-2097 Restriction : No Info
    Location : No. 6, Lorong Mahkota Impian 2/24C, Seksyen 2, Bandar Puncak Alam, 45010 Kuala Selangor, Selangor

    2 Storey Courtyard House
    Auction Price : RM 112,000.00
    Land Area : 1500 sq.ft Auction Date : 2011-06-15
    Tenure : Leasehold Restriction : No Info
    Location : No. 12, Lorong Lautan Samudera 9/15, Seksyen 9, Bandar Puncak Alam, 42300, Selangor

    3 Bedrooms Apartment
    Auction Price : RM 70,000.00
    Land Area : 720 sq.ft Auction Date : 2011-06-27
    Tenure : No Info Restriction : No Info
    Location : Unit No. Akasia 01-01, Residensi Warnasari 1, Jalan Residensi Warnasari 13/1, Section 13, 42300 Bandar Puncak Alam, Selangor

    2 Storey Terrace House
    Auction Price : RM 280,000.00
    Land Area : 4900 sq.ft Auction Date : 2011-06-28
    Tenure : No Info Restriction : No Info
    Location : No. 7, Lorong Az-Zaharah 10/24, Bandar Puncak Alam, 42300, Selangor

    2 Storey Terrace House
    Auction Price : RM 150,000.00
    Land Area : 1400 sq.ft Auction Date : 2011-06-28
    Tenure : Leasehold Restriction : No Info
    Location : No. 15, Lorong Gugusan Alam 7/2, Section 7, 42300 Bandar Puncak Alam, Selangor