Tagged: beli rumah RSS

  • linuxpro 2:49 pm on 02/10/2011 Permalink
    Tags: beli rumah, ,   

    Rumah di Alam Budiman Untuk Dijual – 4 Units Available 

    salam semua.. jom tengok iklanku ini, berminat call/sms ler..

    - Alam Budiman : prumahn baru [sold out 1stweek launching]
    - binaan batu bata merah (british style)
    - 4 bilik, 3 bilik air
    - enviroment hijau segar
    - berdekatan uitm puncak perdana, uitm puncak alam, saujana utama, kota
    damansara, subang, meru, klang, sesyen 13 shah alam, setia alam

    1. Type Embun 1 (basic)
    - buka luas 22×65 (2,160 sq ft) – parking 2 kereta
    - bacis unit (minor reno)
    - harga RM 385K

    2. Type Embun 2 (basic)
    - buka luas 22×65 (2,160 sq ft) – parking 2 kereta
    - bacis unit (minor reno, gril)
    - harga RM 385K

    3. Type Bayu (End Lot)
    - buka sgt luas 24×70 (2,600 sq ft) – parking 2 kereta
    - end lot, ada ruang kosong tepi 5 kaki
    - bacis unit
    - harga RM 485K

    4. Type Embun (reno)
    - buka luas 22×65 (2,160 sq ft) – parking 2 kereta
    - renovation rm30k
    - harga RM 400K

    - berminat call/sms en. Najahudin Lateh (negotiator khas Alam Budiman) -
    012.931.9696 / najahudin@yahoo.com

    p/s : perlu segera! hot dlm tempoh satu bulan sj!

    # juga cll/sms utk hartanah lain :
    - apartment puncak alam : jentayu type (rm75k), jasmin type (rm85k)
    - tanah lot banglo geran individu bkt kapar, meru : jln hj hashim 50×80 (rm69k), jln rebung
    55×85 (rm85k)

     
  • linuxpro 11:57 am on 04/07/2011 Permalink
    Tags: beli rumah, , , , sub sale   

    Siapa kata Shah Alam tiada rumah subsale bawah 40K? 

    Shah Alam, terutama di pusatnya adalah kawasan rebutan. Nilai hartanahnya cukup tinggi. PKNS baru-baru ni melancarkan unit apartment di sebelah DEMC dengan harga serendah 225K. Itu hanyalah rumah tengok langit, kalau rumah tengok bumi, landed tentu harganya melayang tingginya.

    Memang di Shah Alam ada rumah yang harganya di bawah 40K. Tapi, semuanya rumah lelong. Kawasannya pula kurang strategik. Kaki rumah lelong tentu arif dengan Subang Hijauan, Utarid Section U5 atau Desa Latania, Section 36 yang harga cukup rendah. Itu belum dikira maintenan tertunggak yang terpaksa ditanggung pembeli, biasanya memang lebih 5K. Markup pula tak boleh. Penyewa tak ada. Market value jangan cerita la. Kalau tinggi, takkan rumah tu nak dilelong serendah 30K. Ringkas cerita, rumah subsale di Shah Alam dengan 50K ke bawah pun susah, apatah lagi 40K ke bawah.

    So bila aku berjumpa dengan sebuah rumah subsale ni dengan harga di bawah 40K di kawasan value sewaan tinggi, tentu ia adventure menyeronokkan. Walaupun apartment tingkat 3, tapi lokasinya di pintu masuk Putra Height sekitar kilang seksyen 28 membuatkan aku tidak perlu memikirkan tentang sewa. Belum letak signboard sewa, penyewa sendiri yang menyapa kita. Itu belum dikira rumah tu dah ada individual title, free hold dan bukan pula rumah PKNS.

    Dari segi puas, aku sangat puas hati dapat jumpa rumah begitu. Walaupun harga dan sewanya rendah, aku lebih melihat kepada peratusan SP vs MV. Tentu anda juga begitu kan kalau rumah yang market value 65K dapat dibeli dengah harga 39K je. Sewa pula RM400 mengikut kadar biasa. Waw! Boleh tahan juga markupnye ye. Boleh dibuat deposit ‘sasaran’ seterusnya. Itu kita cerita dalam posting lain lepas ini.

    Cerita tu dah selesai awal bulan lepas. Untuk bulan ni, sekarang sebelum Ramadhan insya Allah, aku sedang mengintai lokasi terbaik untuk open table. Ya, khas untuk geng sekapal di HH.

     
  • linuxpro 3:51 pm on 31/10/2010 Permalink
    Tags: beli rumah, , ,   

    Minggu asyik kalah je.. 

    auctionehsanAduh minggu ni asyik kalah aje. Mula-mula kat Ehsan lepas tu kat Ng Chan Mau, diikuti dengan Ehsan sekali lagi dan penutupnya semalam MBSB di NSTP. Semua lelongan rumah yang aku masuk ada la hamba Allah yang lebih berisi. Mujurlah kat TJR Jumaat hari yang mulia minggu lepas aku berjaya. Mula-mula rasa takde can sebab bidder pun ada 11 orang untuk satu lot tu. Last-last sorang-sorang mengalah. Tu pun nyaris-nyaris sebab gu lawan aku asyik naikkan tangannya je. Dari 30k apartment tingkat 4 di Jasmin Puncak Alam tu last-last naik sampai aku closed 51K. Market value dalam 70K. Sewa paling koman yang kosong pun dah RM450. Masa aku call tuan rumah sebelah apartment lelong tu tanya nak beli, dia kata dia nak jual 72K, paling rendah dia boleh bagi pun 70K. Comfirm 70K MV apartment tu macam yang TJR tulis dalam broser dia. Tapi agak malang sebab cukai taksiran dia agak tinggi. 2K lebih gak campur-campur air, api dan sedekah kat pemaju ada la dalam 4K gak. Masa turun kat tangga, aku cakap kat gi lawan tu, “Kalu abang angkat pad sekali lagi lepas 51K tu saya jamin akan letak pad saya terus.” Betul ka? Betul sebab mana-mana auction aku pi akan mati kat angka 1 di belakang. Hehehe. Macam semalam kat NSTP. Aku angkat last 61K untuk apartment GR Kasuarina. Amoi tu angkat 63K. Aku senyum dan lepas tu selamba aje angkat kaki ke meja urusetia tuntut balik bank draf aku.

     
c
compose new post
j
next post/next comment
k
previous post/previous comment
r
reply
e
edit
o
show/hide comments
t
go to top
l
go to login
h
show/hide help
esc
cancel