Puncak Alam semakin ke puncak

Beberapa posting aku sebelum ni ada menyentuh tentang Puncak Alam, bandar mati yang hidup semula. Talian hayatnya yang utama adalah UiTM Kampus Puncak Alam. Pembangunannya semakin rancak. Kalau anda masuk ke kawasan itu sekarang, pagar zink pembangunan sudah pun naik. Lori, jentolak, pekerja tanah seberang sudah masuk. Selain fasa 2 yang sudah bermula, projek khas VC juga akan mengisi ruang kehebatannya. Dalam salah satu posting tu aku ada sebutkan :

Projek di Puncak Alam ni dinamakan ‘UiTM Puncak Alam Commercial & Hostel”. Sekarang korang jangan tanya lebai Google la, memang tak ada sebab projek ni belum tebuk bumi lagi. Projek ni ada dua fasa. Fasa satu merangkumi pembinaan 5 blok hostel pelajar dengan dikelilingi kawasan tasik dan rekreasi. Fasa dua melibatkan pembinaan kawasan blok perniagaan bertingkat, hotel dan beberapa infrastruktur lagi. Projek ni dilaksanakan secara private sector investment.

Selain fizikal, kapasiti penghuninya juga semakin ramai. Biar aku bongkar satu rahsia, nah mulai dua minggu lepas, pelajar asasi di bawah JPA sudahpun mendaftar. Jumlah mereka bukan sedikit, lebih 5,000 orang. Menjadi satu konvensyen, semua mereka wajib tinggal di kolej. Itu pun tak cukup. Bila mereka kena tinggal di kolej, bagaimana pula dengan pelajar lain. Jawabnya, pelajar lain kena tinggal di luar. Itu belum dikira dengan pelajar ijazah yang hanya mula mendaftar awal September nanti. Bila tinggal di luar, sudah tentu rumah di sana menjadi rebutan. Akhirny, percayalah anda akan menyesal kerana tidak tangkap lot di sana tahun lepas, ya ketika harganya menjunam, rumah landed pun di bawah 50K.

Aku pula juga sibuk. Dengan kekangan waktu, saban hari ada sahaja panggilan atau SMS yang masuk. Semuanya bertanyakan rumah subsale dan ramainya tentang rumah lelong. Ini angkara laman web rumah puncak alam aku yang tidak dikemaskini. Oleh itu, HP aku menjadi sasaran untuk mendapat listing terkini. Tapi aku orang yang suka membantu. Setiap email untuk mendapatkan listing rumah lelong terkini di Puncak Alam pasti aku jawab.

Untuk anda di luar sana, yang ingin mencuba di Puncak Alam, bolehlah meneliti listing terkini berikut. Mudah-mudah anda berkenan, mudah-mudahan hampa upah aku untuk bida. Cepat! Bulan September semakin hampir. Inilah masanya anda menjadi tuan. Ya, tuan rumah.

Flat
Auction Price : RM 48,600.00
Land Area : 760 sq.ft Auction Date : 2011-06-11
Tenure : No Info Restriction : No Info
Location : No. 3-6, Jasmin Fragaria, Jalan Residensi Warnasari 13/1, Section 13, 45010 Bandar Puncak Alam, Selangor

3 Bedrooms Apartment
Auction Price : RM 58,500.00
Land Area : 680 sq.ft Auction Date : 2011-06-11
Tenure : No Info Restriction : No Info
Location : Unit No. Cinta-03-03, Astana Alam 2, Jalan Astana 13/3, Section 13, Bandar Puncak Alam, 42300 Puncak Alam, Selangor

3 Bedroom Low Cost Flat
Auction Price : RM 19,300.00
Land Area : 650 sq.ft Auction Date : 2011-06-11
Tenure : Leasehold expiring on 20/9/2100 Restriction : No Info
Location : Unit No. F-3-11, 3rd Floor, Block F, Rumah Pangsa Saujana Mawar, Jalan TAJ 1/1, Taman Alam Jaya, 42300 Bandar Puncak Alam, Selangor

2 Storey Terrace House
Auction Price : RM 139,500.00
Land Area : 1400 sq.ft Auction Date : 2011-06-11
Tenure : No Info Restriction : No Info
Location : No. 9, Lorong Naluri Sukma 8/9, Seksyen 8, 42300 Bandar Puncak Alam, Selangor

3 Bedrooms Apartment
Auction Price : RM 61,200.00
Land Area : 720 sq.ft Auction Date : 2011-06-11
Tenure : No Info Restriction : No Info
Location : Unit No. Baiduri GR-09, Ground Floor, Block Baiduri, Astana Alam 2, Jalan Astana 13/3, Section 13, 42300 Bandar Puncak Alam, Selangor

3 Bedrooms Apartment
Auction Price : RM 43,800.00
Land Area : 680 sq.ft Auction Date : 2011-06-11
Tenure : No Info Restriction : No Info
Location : No. Jentayu 4-19, Tingkat 4, Block Astana Jentayu, Astana Alam 1, Jalan Astana, 13/3, Seksyen 13, 42300 Bandar Puncak Alam, Selangor

3 Bedrooms Apartment
Auction Price : RM 55,000.00
Land Area : 680 sq.ft Auction Date : 2011-06-11
Tenure : No Info Restriction : No Info
Location : Unit No. 02-15, 2nd Floor, Block Alpinia Abadi, Residensi Warnasari 2, Jalan Warnasari 13/1, 42300 Puncak Alam, Selangor

3 Bedrooms Apartment
Auction Price : RM 70,000.00
Land Area : 760 sq.ft Auction Date : 2011-06-11
Tenure : No Info Restriction : No Info
Location : Unit No. Gemalai 01-13, 1st Floor, Block Gemalai, Astana Alam 2, Jalan Astana 13/3, Section 13, 42300 Bandar Puncak Alam, Selangor

1 Storey Terraced House – End Lot
Auction Price : RM 130,000.00
Land Area : 1650 sq.ft Auction Date : 2011-06-14
Tenure : Leasehold Restriction : No Info
Location : No. 18, Lorong Mahkota Impian 2/32, Section 2, Bandar Puncak Alam, 42300, Selangor

3 Bedrooms Apartment
Auction Price : RM 30,000.00
Land Area : 720 sq.ft Auction Date : 2011-06-14
Tenure : No Info Restriction : No Info
Location : Unit No. 04-32, Begonia Kristal, Jalan Residensi Warnasari 13/1, Bandar Puncak Alam, 45010 Kuala Selangor, Selangor

3 Bedrooms Apartment
Auction Price : RM 65,000.00
Land Area : 760 sq.ft Auction Date : 2011-06-14
Tenure : No Info Restriction : No Info
Location : Unit No. Melur-03-03, Residensi Warnasari 2, Jalan Warnasari 13/1, Section 13, 42300 Bandar Puncak Alam, Selangor

3 Bedrooms Apartment
Auction Price : RM 50,000.00
Land Area : 760 sq.ft Auction Date : 2011-06-14
Tenure : No Info Restriction : No Info
Location : Unit No. Kasuarina-03-33, Residensi Warnasari 2, Jalan Warnasari 13/1, Section 13, 42300 Bandar Puncak Alam, Selangor

Intermediate 1 Storey Terrace House
Auction Price : RM 76,950.00
Land Area : 1300 sq.ft Auction Date : 2011-06-14
Tenure : Leasehold expiring on 02-03-2097 Restriction : No Info
Location : No. 6, Lorong Mahkota Impian 2/24C, Seksyen 2, Bandar Puncak Alam, 45010 Kuala Selangor, Selangor

2 Storey Courtyard House
Auction Price : RM 112,000.00
Land Area : 1500 sq.ft Auction Date : 2011-06-15
Tenure : Leasehold Restriction : No Info
Location : No. 12, Lorong Lautan Samudera 9/15, Seksyen 9, Bandar Puncak Alam, 42300, Selangor

3 Bedrooms Apartment
Auction Price : RM 70,000.00
Land Area : 720 sq.ft Auction Date : 2011-06-27
Tenure : No Info Restriction : No Info
Location : Unit No. Akasia 01-01, Residensi Warnasari 1, Jalan Residensi Warnasari 13/1, Section 13, 42300 Bandar Puncak Alam, Selangor

2 Storey Terrace House
Auction Price : RM 280,000.00
Land Area : 4900 sq.ft Auction Date : 2011-06-28
Tenure : No Info Restriction : No Info
Location : No. 7, Lorong Az-Zaharah 10/24, Bandar Puncak Alam, 42300, Selangor

2 Storey Terrace House
Auction Price : RM 150,000.00
Land Area : 1400 sq.ft Auction Date : 2011-06-28
Tenure : Leasehold Restriction : No Info
Location : No. 15, Lorong Gugusan Alam 7/2, Section 7, 42300 Bandar Puncak Alam, Selangor